Adriai párolt tengeri ingola fokhagymás borral

FőoldalHúsos ételFőfogásAdriai párolt tengeri ingola fokhagymás borral

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Adriai párolt tengeri ingola fokhagymás borral hozzávalói:

Adriai párolt tengeri ingola fokhagymás borral elkészítése:

A tengeri ingola bőrét lehúzzuk, beleit eltávolítjuk. Kívülbelül megmossuk, és konyhai törlőpapírral szárazra töröljük. Az előkészített ingola húsát két centiméterenként körbevágjuk. A halat sóval, fűszerekkel, citromlével, zúzott fokhagyrnával bedörzsöljük, hűtőhen 1-2 órári át érleljük. Kerek serpenyőben olajat hevítünk, ebbe az ingolát spirál alakban beletesszük és sütőben 5-10 percig sütjük. Fehérborral felöntjük, gyakori locsolgatás mellett puhára pároljuk.

Adriai párolt tengeri ingola fokhagymás borral tippek:

Sósburgonya-körettel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

Egy finom adriai párolt tengeri ingola fokhagymás borral ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2399 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei