Áfonyakrémleves

FőoldalLevesÁfonyakrémleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Áfonyakrémleves hozzávalói:

Áfonyakrémleves elkészítése:

Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Egypercnyi főzés után szitán áttörjük. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítjük ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat fél dl vízben 10 percig főzzük, majd elszűrve hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítjük, majd 5 percig együtt forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük, ezután besűrítjük vele a forrásban lévő levest. Jól felforraljuk. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Egy finom Áfonyakrémleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2613 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei