Ajvar (szerb paprikamártás)

FőoldalKöretFőfogásAjvar (szerb paprikamártás)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ajvar (szerb paprikamártás) hozzávalói:

Ajvar (szerb paprikamártás) elkészítése:

Megmosom a paradicsompaprikákat, és forró sütőben kb. 15 percig, sütöm. Amikor a héjuk megráncosodik, a sült paprikákat meghámozom, kicsumázom, és eltávolítom a magjukat. A vörös- és a fokhagymát megtisztítom. A paprika húsát és a hagymákat finomra összevágom, és egy serpenyőben, kevés olajon 5 percig párolom, majd kihűtöm. A lehűlt anyagokat mixerbe teszem, sót, paprikát teszek bele, majd a maradék olajat fokozatosan hozzáöntve sűrű mártássá keverem. Végül ecettel és citromlével ízesítem. Üvegben, hűtőszekrényben egy-két hétig eltartható. Hideg vagy meleg sültekhez, nyárson- és rostonsültekhez kínálom.

Egy finom ajvar (szerb paprikamártás) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2754 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei