Ajvár (szerb paradicsompaprikás mártás)

FőoldalMártás, sodóFőfogásAjvár (szerb paradicsompaprikás mártás)

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ajvár (szerb paradicsompaprikás mártás) hozzávalói:

Ajvár (szerb paradicsompaprikás mártás) elkészítése:

A paradicsompaprikát és a padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd rostélyon (ennek hiányában sütőben) gyakori forgatással megsütjük. Héjukat lehúzzuk és húsukat fakéssel finomra vagdaljuk. Zúzott fokhagymát, sót és ízlés szerint ecetet, cukrot teszünk bele. Végül olajjal alaposan kikeverjük.

Hidegen tálaljuk roston sült halételekhez.

Egy finom ajvár (szerb paradicsompaprikás mártás) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 4667 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei