Akkor aktuális, amikor akarod felfújt

FőoldalDesszertÉdesAkkor aktuális, amikor akarod felfújt

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Akkor aktuális, amikor akarod felfújt hozzávalói:

  • 6 db felfújt-forma, vagy sütés álló kerámiaedény
  • 6 marék marék vegyes piros gyümölcs, de ízlés és idény szerint is válogathatsz
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál vanília aroma,(vagy 1 csomag vaníliás cukor)
  • 50 gramm glukon, vagy cukor
  • 2 dl sovány tej
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 80 gramm liszt
  • 0 csipet só

Akkor aktuális, amikor akarod felfújt elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180-200°C-ra. Amíg melegszik, el tudod készíteni a felfújt tésztáját.

Végy két edényt és válaszd szét a tojás sárgáját és fehérjéét. A fehérjét felverjük, de nem kemény habbá, majd félretesszük.

A másik edényben lévő tojás sárgát kikeverjük az édesítőszerrel vagy a cukorral, vanília aromával és a csipet sóval.

Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.

Vajazd ki a formákat és a tálkákba egyenletesen oszlasd el a gyümölcsöket.

Végül kanalazd rá a masszádat a gyümölcsökre, úgy, hogy ne lepje el őket. A formát tedd tepsibe, engedd fel a pohárkák feléig vízzel.

A desszert kb. 20 perc alatt aranysárgára pirul. Ha egy tálba teszed az egész édességet, akkor tovább tart a sütési idő.

Akkor aktuális, amikor akarod felfújt tippek:

A felfújtak sütésekor tilos kinyitni a sütő ajtaját, mert különben könnyen összeeshetnek. Amikor elkészült, a desszert, szurkáld meg villával, vagy hústűvel a tetejét, hogy a gőz szabadon távozhasson. Ha picit visszább veszed a hőfokot (150-160°C-ra) kevesebb a valószínűsége, hogy összeessen a tészta.

Egy finom akkor aktuális, amikor akarod felfújt ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2373 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei