Almagombóc

FőoldalÉdesDesszertAlmagombóc

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almagombóc hozzávalói:

Almagombóc elkészítése:

Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formálhassunk belőle, majd fél órát állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Lobogva forró vízbe tesszük, felszínre bukkanásuk után még 4-5 percig főzzük. A tálalótálat vékonyan megolajozzuk, morzsával kihintjük, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Egy finom almagombóc ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 3029 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei