Almapüré

FőoldalKöretFőfogásAlmapüré

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almapüré hozzávalói:

  • 2,5 dl fehér bor
  • 0,25 darab citrom héja
  • 10 dkg cukor
  • 70 dkg savanykás alma
  • Almapüré
  • Almapüré elkészítése:

    Az almát megmosás után meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Zománcozott edényben helyezzük és hozzáadjuk a citromhéjat és a cukrot. A bort vízzel elkeverve az almára öntjük úgy, hogy ellepje azokat. Mindezek után lefedve puhára főzzük.

    Amint megfőtt, a citromhéjat eltávolítjuk az almát pedig szitán áttörjük. Az áttört almának sűrű mártásra kell hasonlítani.

    Egy finom almapüré ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 5174 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei