Almás-sajtos brokkolisaláta

FőoldalZöldségesételFőfogásAlmás-sajtos brokkolisaláta

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almás-sajtos brokkolisaláta hozzávalói:

  • 1 mokkáskanál tengeri só (az öntethez)
  • 1 evőkanál almaecet (az öntethez)
  • 1 csokor petrezselyem (az öntethez)
  • 1 gerezd fokhagyma (az öntethez)
  • 4 dkg mandulaforgács
  • 10 dkg félérett camembert sajt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 db savanykás alma (kb. 25 dkg)
  • 15 dkg brokkoli

Almás-sajtos brokkolisaláta elkészítése:

Előkészítés: A brokkolit rózsáira bontjuk, a vastagabb szárakat meghámozzuk, ujjnyi vastagon felkarikázzuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, magházát karalábévájóval kiemeljük, hámozatlanul apró kockákra-darabokra vágjuk, és azonnal meghintjük citromlével, hogy meg ne barnuljon. A sajtot 2x2 cm-es kockákra aprózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, és finomra vágjuk.

A brokkolit enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 5 percig főzzük. Szűrőkanállal jégkockákkal lehűtött vízbe szedjük, majd konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet. Mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk az almát és a sajtot. Az öntethez oldódásig keverjük az almaecetben a tengeri sót, azután cseppenként, majd vékony sugárban, habverővel beledolgozzuk az olajat. Ízlés szerint (frissen) őrölt borssal, az áttört fokhagymával és a petrezselyemmel fűszerezzük. Megöntözzük vele a salátát, összekeverjük, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül, serpenyőben világosbarnára pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen, hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk vele a salátát, és előételként vagy könnyű egytálételként kínáljuk. Pirított sokmagos, korpás vagy rozsos kenyér illik hozzá.

Egy finom almás-sajtos brokkolisaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2236 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei