Almás, diós bejgli

FőoldalDesszertÉdesAlmás, diós bejgli

Nehézség: nehéz · Idő: · Hozzávalók: 2 személyre

Almás, diós bejgli hozzávalói:

  • Almás, diós bejgli
  • Almás, diós bejgli elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatott élesztőt összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. Mély tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.

    Amikor a tészta megkelt, alaposan átgyúrjuk, majd az előbbiekben leírtak szerint újra megkelesztjük. Az almát lereszeljük, a diót ledaráljuk.

    Az almát megcukrozzuk, megpároljuk, elfőzzük a levét. Hagyjuk kihűlni, citrom és narancshéjjal, fahéjjal (és ha szükséges, cukorral) ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált diót.

    A tésztát két vagy három részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a töltelékkel megtöltjük és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a tetejét tojássárgával.

    Meleg helyen a letakart tepsit további 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Almás, diós bejgli tippek:

    Lehet mákkal is készíteni.

    Egy finom almás, diós bejgli ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Freya

    Teljes név: Topor Erika

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2863 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei