Almás túrós sütemény

FőoldalÉdesDesszertAlmás túrós sütemény

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almás túrós sütemény hozzávalói:

Almás túrós sütemény elkészítése:

A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a túrót lecsöpögtetjük, áttörjük, azután a pudingporral és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojás sárgákat és a mazsolát a túrós masszához keverjük, majd belekeverjük a tojáshabot és a tejszínhabot. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekre vágjuk, majd hasábokra metéljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és a kivajazott formát kibéleljük vele. A maradék tésztából széleket formálunk, és a tortaforma oldalát is kibéleljük. A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. Az üregbe betöltjük a túrómasszát, egyenletesre simítjuk a tetejét, és belenyomkodjuk az almahasábokat. 1 óra 15 percig sütjük.

Egy finom almás túrós sütemény ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2982 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei