Almás zellerkrémleves

FőoldalLevesAlmás zellerkrémleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almás zellerkrémleves hozzávalói:

Almás zellerkrémleves elkészítése:

Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Addig melegítsük, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük bele a felkockázott zellergumót és almát. Fehérborssal, őrölt szerecsendióval, sóval és a leveskockával ízesítsük. Lefedve pároljuk 5-10 percig, majd engedjük fel fele mennyiségű tejjel és vízzel. Ha a zeller megpuhult, merülő mixerrel pürésítsük. Egy kevéske tejszínnel még krémesebbé tehetjük. Tálaláskor frissen összevágott zellerlevelet és vékony csíkokra reszelt almát tegyünk bele.

Egy finom almás zellerkrémleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2632 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei