Almás zserbó

FőoldalÉdesDesszertAlmás zserbó

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Almás zserbó hozzávalói:

  • Almás zserbó
  • Almás zserbó elkészítése:

    Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.

    Egy finom almás zserbó ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3145 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei