Almatorta

FőoldalÉdesDesszertAlmatorta

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Almatorta hozzávalói:

  • Almatorta
  • Almatorta elkészítése:

    Ha kész a tészta, a formába nyomkodjuk (az edény aljára és peremére, jó magasan). 2,5 dl borból, 250 g cukorból és 2 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk. Két és fél, vagy három közepes méretű almát meghámozunk, és finomra szeleteljük, majd belekeverjük a boros pudingba. Ezt a tésztára öntjük. A sütési idő másfél óra 175 C fokon, a tortát éjszaka hűlni hagyjuk. 2 pohár tejszínt felverünk, és fogyasztás előtt a süteményre öntjük. Kakaóval ízesítjük. A kakaót szűrőn keresztül szitáljuk. Nagyon finom.

    Egy finom almatorta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2925 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei