Amerikai sült oldalas (Spare ribs)

FőoldalFőfogásHúsos ételAmerikai sült oldalas (Spare ribs)

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Amerikai sült oldalas (Spare ribs) hozzávalói:

  • Amerikai sült oldalas (Spare ribs)
  • Amerikai sült oldalas (Spare ribs)

Amerikai sült oldalas (Spare ribs) elkészítése:

Az oldalast 2-3 bordánként elvágjuk, és fokhagymás, babérleveles húslevesben - melybe egy csilipaprikát is tehetünk - puhára főzzük, s hagyjuk a lében kihűlni. (Annyira nem kell puhának lennie, hogy a csontjáról is leessen!) Közben ketchupöt ízesítünk sóval, borssal, zúzott fokhagymával, citromlével, valamint füstölt sóval és esetleg mézzel. A kihűlt oldalasdarabokat bekenjük ezzel a masszával és 180-200 Celsius-fokos sütőben - vagy roston, szabad tűz felett - jól átpirítjuk. (A sütés közben tovább kenegethetjük a fűszerezett ketchuppel.)

Egy finom amerikai sült oldalas (spare ribs) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

További szakácskönyvek:

Szerző: Guitarmaker

Teljes név: Benkő Gábor

0 Szakácskönyv megtekintése

Publikálva: | Megtekintve: 17550 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei