Ananászos-kókuszos kuglóf

FőoldalDesszertÉdesAnanászos-kókuszos kuglóf

Idő: · Hozzávalók: 4-6 személyre

Ananászos-kókuszos kuglóf hozzávalói:

  • Ananászos-kókuszos kuglóf
  • Ananászos-kókuszos kuglóf elkészítése:

    Az ananászt lecsöpögtetjük. A díszítéshez 4 szeletet félreteszünk, a maradékot feldaraboljuk. A puha zsiradékot a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval meg a sóval, és a krémbe vegyítjük. Hozzáadjuk a tejet, a rumot és az ananászdarabokat. A tésztát margarinnal kikent kuglófformába töltjük. Előmelegített sütőbe tesszük és 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1 órát sütjük. Rácsra téve kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, és bevonjuk vele a kuglófot. Meghintjük a kókuszreszelékkel, a félretett ananásszal és apró húsvéti tojásokkal díszítjük.

    Egy finom ananászos-kókuszos kuglóf ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2975 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei