Antipasto aglio (Fokhagyma előétel)

FőoldalElőételAntipasto aglio (Fokhagyma előétel)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Antipasto aglio (Fokhagyma előétel) hozzávalói:

Antipasto aglio (Fokhagyma előétel) elkészítése:

A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és keresztben 3 mm-es szeletekre, vágjuk. A végeket fokhagymapréssel átnyomjuk és a szardellafilével együtt egy kerek aljú edénybe (a legjobb egy mozsár) tesszük. Hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet, a vajat és az olaj első felét, majd az egészet egy pasztává dolgozzuk el. A fokhagymaszeleteket egy serpenyőben, a maradék olajban aranybarnára sütjük (semmi esetre sem feketére). A szardellapasztát a pirított kenyérszeletekre kenjük és a sült fokhagymagerezdekkel, körítjük.

Egy finom antipasto aglio (fokhagyma előétel) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2140 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei