Atrium Étterem és Kávézó

Modern ételek, házias ízek egy helyen - az Atrium Étterem várja kedves Vendégeit!

Publikálva: 2012/04/02 · Szerző: Topor Erika

Nem sokkal az ebédidő előtt értünk az AtriuM Étterem és Kávézóba, ahol már várt minket a hely ügyvezetője, Trombitás Zita. Egyelőre még egész nyugalom volt az étteremben, de már nagy sürgés-forgás volt a pultok mögött.

- Mekkora szerencse, hogy az irodaház aljában vagytok, sok a vendég ilyentájt…

- Igen, főleg ebédidőben jönnek hozzánk. De nem csak azért vagyunk szerencsések, hanem a Hősök tere is közel van, így turisták is gyakran látogatnak el hozzánk. Szemben a Műcsarnok mögött ingyen lehet parkolni, illetve a Dózsa György úton tömegközlekedéssel is könnyen elérhetőek vagyunk.

- Mekkora maga az étterem? Jó tágasnak tűnik...és a modern miliő ellenére, mégis barátságos hangulatú.

- Az étterem több, mint 470 négyzetméter, ehhez jön még hozzá májustól szeptemberig a teraszhelyiség. Mivel ide főleg üzletemberek járnak az irodaházból, ezért mindenképpen modern stílust kell kövessünk. Ez nemcsak a hely kialakításában mutatkozik meg, hanem a felszolgált ételek, italok területén is. A színekben dominálnak a világos, vidám színek, és azt is fontosnak tartjuk, hogy minden asztalon legyen mindig friss vágott virág. Tavaly a teraszhelyiség virágládáit is felújítottuk, hogy még barátságosabbá tegyük az éttermet.

- Az ételek-italok terén is követitek az aktuális trendeket?

- Megpróbáljuk igen. Most új, fiatal szakácsaink vannak. Ennek két nagyon nagy előnye van: házias ízekben főznek, de mindig belecsempésznek valami újdonságot. A modern irányokat is fokozatosan építjük bele a menübe, így próbáljuk az egészséges étrendet is, vagy vegetáriánus ételeket is felszolgálni. Minden héten új recepteket is „kipróbálunk”, mivel rengeteg a visszajáró vendég, állandóan meg kell nekünk is újulni, hogy ne unjanak meg minket.

- Gyakorlatilag akkor mindenre fel vagytok készülve…

- Így van. Az üzletemberektől a turistákon át tényleg elég széles a vendéglista. Többször vállaltunk szállodákkal közösen ebédeltetést, és rendezvényeket is ki tudunk szolgálni. A közeli egyházi iskolákból is gyakorta jönnek át ebédelni. Meleg- és hidegkonyha jelleggel állunk a vendégsereg rendelkezésére.

- Terveztek-e bővítést a közeljövőben?

- Szeretnénk a reggeliztetést is felfejleszteni többek között. Ez azt is jelenti, hogy lehetőség szerint ki fogjuk tolni a nyitva tartást. Jelenleg hétfőtől péntekig vagyunk nyitva reggel 8-tól délután 16 óráig. Nyaranta (májustól – szeptemberig) nyitva van a teraszunk is, ahol a meleg étel mellett főzött fagylaltot is árusítunk. Az irodaház igényei szerint tervezzük kávézónk hosszabb nyitva tartását és az esti frissensült pizzák bevezetését.

- Állandó kérdés egy étterem kapcsán, hogy az alapanyagokat honnan szerzi be. Egyre többen várják el, hogy ami az asztalra kerül, az minden körülmények között friss és lassan lehet azt is mondani, hogy hazai nyersanyag legyen.

- Erre mi kiváltképpen odafigyelünk. „Mindenből a legjobbat!” elvet követjük. Magyar zöldségestől, magyar vágóhídról vásárolunk. A magyar termék megbízható, mindig tudjuk, - a jó viszony miatt is – hogy a legjobb minőségű alapanyagokat hozzák ki nekünk. Például használunk speciális sajtokat, melyek szintén kistermelőktől származnak. Ezzel tudjuk garantálni a kiváló minőséget többek között. Kávék és teák terén is a jó öreg elv elmondható, a legjobb minőségű szemes kávéval dolgozunk, illetve a filteres teák esetében is igen széles a skála, de csakis a legjobbakból.

- Mindezek alapján akkor elég magas a mérce…

- A visszatérő vendégek miatt szinte kötelező. Amit még nem említettem, és a turisták szempontjából fontos lehet, hogy kapható nálunk csapolt sör – szintén magyar márkákból összeállítva. Illetve friss pékáru is mindig van.

Rendezvényekre is várunk mindenkit szeretettel, egészen 130 főig bent is le lehet ülni, illetve nyáron 30 fő a teraszhelyiségben is elfér.

A beszélgetés alatt szépen megtelt az étterem éhes vendégekkel, hosszú sorban tekeregtek a pultok előtt.

Hozzászólás:

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei