Babgulyás

FőoldalHúsos ételFőfogásBabgulyás

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babgulyás hozzávalói:

  • Babgulyás
  • Babgulyás elkészítése:

    A szalonnát vágjuk kis kockákra, süssük ki a zsírját, és azon lassan pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma színesedni kezd, szitáljunk rá egy-két evőkanálnyi lisztet, és 1-2 percig kevergetve pirítsuk tovább. Szórjunk bele egy kávéskanálnyi pirospaprikát, majd keverjük hozzá az előkészített babot. Öntsük fel körülbelül 2,5 liter vízzel, s ekkor tegyük bele a debreceni kolbászt. Borsozzuk meg, esetleg sózzuk, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára.

    Babgulyás tippek:

    Aki szereti a répát, rakhat a hozzávalókhoz! Debreceni kolbász helyett rakhat bele füstölt csülköt.

    Egy finom babgulyás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3900 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei