Babkrémleves spenótgombóccal

FőoldalLevesBabkrémleves spenótgombóccal

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Babkrémleves spenótgombóccal hozzávalói:

Babkrémleves spenótgombóccal elkészítése:

A spenótot hagyjuk felengedni. A gombát forró vízben 15 percig puhítjuk. A konzervbabot leszűrjük és leöblítjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és megpároljuk az olajon. A gombát kiszedjük és a leszűrt áztatóvízével, a babbal, a levessel és 70 ml vízzel együtt a hagymához adjuk. Az egészet 10 percig főzzük, majd pürévé törjük és fűszerezzük. A kockára vágott kenyeret 5 percig áztatjuk a tejben, majd belekeverjük a tojássárgáját, a mascarponét és a kinyomkodott spenótot. Sóval, borssal fűszerezzük. A masszából gombócokat szaggatunk és sós vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük. A spenótos gombócokat tányérakba osztjuk. A friss spenótot blansírozzuk, hideg vízbe mártjuk, majd szárazra töröljük. A felforrósított levest a gombócokra merjük, és spenótlevéllel díszítjük.

Egy finom babkrémleves spenótgombóccal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2182 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei