Bableves

FőoldalLevesBableves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bableves hozzávalói:

  • Bableves
  • Bableves elkészítése:

    A megtisztított fejtőbabot sóval és vegetával (delikáttal) ízesített vízben feltesszük főzni. Főzés közben hozzáadjuk az apróra darabolt zellerzöldjét. Zsírból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát adunk hozzá, megszórjuk fűszerpaprikával, majd ideg vízzel felengedjük, elkeverjük. A forrásban lévő levest sűrítjük és tejföllel dúsítjuk. A tejfölt úgy adjuk a leveshez, hogy egy kevés forró lével a tejfölt előzőleg elkeverjük, nehogy a fehérje tartalma a forró leves hatására kicsapódjon.

    Egy finom bableves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 4754 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei