Bakonyi szelet

FőoldalFőfogásEgytálételBakonyi szelet

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bakonyi szelet hozzávalói:

  • Bakonyi szelet
  • Bakonyi szelet elkészítése:

    A hússzeleteket (sertéskaraj, libamell) verd ki húskalapáccsal és sózd meg. Forró zsírban süsd pirosra és tedd félre. A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a hús zsírján, tedd rá a vékony szeletekre vágott gombát, borsozd meg vékonyan, szórd meg vegetával, kevés őrölt köménnyel, tegyél bele 2 gerezd sóban tört fokhagymát és addig párold, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két kávéskanál lisztet, egy kávéskanál pirospaprikát, majd a tejfölt, öntsd fel a húslével, és párold még 10 percig.

    Bakonyi szelet tippek:

    Tésztával és nokedlivel is lehet tálalni. Bármilyen savanyúság illik hozzá.

    Egy finom bakonyi szelet ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 6860 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei