Balatoni süllősaláta

FőoldalElőételBalatoni süllősaláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Balatoni süllősaláta hozzávalói:

Balatoni süllősaláta elkészítése:

A süllőfiléket ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk. A sörben elkeverjük a tojások sárgáját, lisztet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrüségü tésztát nyerjünk. Sóval ízesítjük, végül a tojások fehérjéből vert habot is hozzákeverjük. Az előkészített halcsíkokat előbb lisztbe, majd a sörtésztába mártjuk és forró étolajban megsütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük kihűtjük. Remulade mártással elkeverjük, óvatosan, hogy ne törjön. Tálalásig hűtőben tarjuk. Saláta levéllel és aszpikkal díszítve adjuk.

Egy finom balatoni süllősaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2199 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei