Ballagási torta

FőoldalDesszertÉdesBallagási torta

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 12 személyre

Ballagási torta hozzávalói:

  • Ballagási torta
  • Ballagási torta elkészítése:

    Alsó piskóta elkészítése :
    12 tojás,6dl cukor,8dl liszt,csipet só,14 ek olaj,1 sütőpor.A tojások fehérjét fölverjük a sóval kemény habbá,hozzá adagoljuk a cukrot, sárgáját,az olajat...,sütőport.Addig keverjük még a sárgája és az olaj teljesen elkeveredik. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük,sütési mód alul felül ,175fok.

    Krém : 6dl tejben 6 kanál lisztet sürüre főztem, még langyosan hozzákevertem 2 tábla ét tortabevonót, mikor teljesen kihült 25dkg rámát 20dkg porcukorral habosra vertem és a csokis krémhez adtam.Kettévágtam a piskótát megtöltöttem krémmel kivéve a külsejét.

    Fölső torta : 6 tojás, 3dl cukor,4dl liszt,7 ek olaj,csipet só, fél sütőpor. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük,hozzá adagoljuk a sárgáját,a cukrot,az olajat,a sütőport. Addig keverjük még a sárgája és az olaj teljesen elkeveredik, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük, sütési mód alul- felül,175 fok. Krém : 3dl tejben 1 cs puncs ízű pudingot megfőztem, mikor kihült , 25dkg rámát 20dkg porcukorral kihabosítottam és a pudinghoz adtam. 3 felé vágtam a tortát és megtöltöttem a pudinggal. Szintén kihagytam a külsejét. Mind két torta külsejére vajkrém került amit a következőképpen csináltam meg : 25dkg puha margarint ,1 vaniliás cukor,( vagy amilyen ízű a tortánk )3-5 evőkanál tej vagy tejszin, 50dkg porcukor.(csipet só ami megtörheti az édes ízét a krémnek ,de ez kihagyható )Az alapanyagokból mixerrel folyamatos keveréssel sűrű krémet keverünk,szükség esetén adható hozzá folyadék hogy jól lehessen kenni, Jó minőségű krémhez minimum 10 perc keverés szükséges. Ezzel a krémmel megkentem a torták külsejét,teljesen beborítottam. Ez az adag egy tortára való mennyiség,én így dupla adagot csináltam. Mind két torta bevonása megtörtént,utána 2 órára hütőbe tettem,hogy dermedjen meg a vajkrém rajta. Ezután beborítottam fondantal külön külön a két tortát, összerakásnál nem használtam az emeleteknél tartókákat, mielőtt rátettem volna a fölső szintet az alsót megkentem tojásfehérjével. Ráhelyeztem a díszeket és egy éjszakát hütőbe pihentettem.

    Egy finom ballagási torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: szalokinevarkonyi.rita

    Teljes név: Szalókiné Várkonyi Rita

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 3395 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei