Barackos lepény

FőoldalÉdesDesszertBarackos lepény

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Barackos lepény hozzávalói:

  • Barackos lepény
  • Barackos lepény elkészítése:

    A tésztát felengedjük. A diót megdaráljuk. Kikenünk egy 26 cm-es, 4 cm magas tortaformát vajjal, beszórjuk liszttel. A sárgabarackot lecsepegtetjük, negyedekbe vágjuk. Megszórjuk a porcukor és a fehéj felével. A mandulapelyhet egy kicsit megpirítjuk. A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, kivágunk belőle egy 30 cm átmérőjű kört, lefektetjük a sütőforma aljára. Megszúrkáljuk néhány helyen villával, beszórjuk mazsolával és diódarával. A széléről indulva gyűrű alakban elhelyezzük a sárgabarackgerezdeket (héjával lefelé), a maradék cukorral és fahéjjal egyenletesen beszórjuk. A sütőben 35-40 percig sütjük. Közben felmelegítjük a barackdzsemet, melegen ráöntjük a kész baracklepényre. Manduladarával díszíthetjük.

    Egy finom barackos lepény ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2741 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei