Barackos mártás

FőoldalMártás, sodóFőfogásBarackos mártás

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Barackos mártás hozzávalói:

  • Barackos mártás
  • Barackos mártás elkészítése:

    A cukrot lassú tűzön 3 dl vízben addig főzzük, amíg teljesen feloldódik. (A lábos falához ragadt cukorkristályokat nedves ecsettel szedhetjük le.) Abbahagyjuk a keverést, a lángot nagyobbra vesszük, és hagyjuk főni, hogy sűrű cukorszirup keletkezzen. Hozzáadjuk a barackokat, és kb. 5 perig főzzük a cukorszirupban. Időnként megkeverjük. A barackokat kivesszük, összeturmixoljuk, és a kapott gyümölcspürét kívánt sűrűségűre hígítjuk a visszamaradt cukorsziruppal. Hagyjuk kihűlni, majd tálalásig a hűtőben tartjuk.

    Egy finom barackos mártás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2006 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei