Barackos rizskehelyFőoldal ► Desszert ► Édes ► Barackos rizskehely
Idő: · Hozzávalók: 4 személyre
Barackos rizskehely elkészítése:A tejet felforraljuk 40gramm kristálycukorral, kétujjnyi citromhéjjal, 1 csipet sóval, a felhasított vanília rúddal és a belőle kikapart péppel. Beleszórjuk a leöblített rizst, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve puhára főzzük (20perc). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Végül kiemeljük belőle a vaníliarudat és a citromhéjat. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. 80 gramm kristálycukrot aranybarnára pirítunk, felöntjük borral és 2 evőkanál citromlével. Beletesszük a barackot,megszórjuk fűszerekkel és élénk tűzön 2-3 percig főzzük. Hozzáadjuk a 2 evőkanál hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak összeforraljuk, majd jeges hideg vízbe állítva kihűtjük. 8-12 felezett barackot félreteszünk a díszítéshez. Majd 2dl tejszínt kemény habbá verünk. A rizshez keverjük a maradék 1 dl veretlen, majd a habbá vert tejszínt. A barackmártással felváltva rétegesen 4 szépséges kehelybe, tálkába simítjuk és legalább 2 órára behűtjük. Tálaláskor a félretett barackkal, pisztáciával és citromfűbóbitákkal díszítjük. Egy finom barackos rizskehely ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel! Publikálva: | Megtekintve: 2627 alkalommal | Népszerűség: 5.0
Szólj hozzá a recepthez: |
![]() ![]() |