Bárányhúsos hamburger

FőoldalElőételBárányhúsos hamburger

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Bárányhúsos hamburger hozzávalói:

  • 40 dkg darált bárányhús
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál koriander levél
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 8 evőkanál gersli vagy rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál vágott petrezselyem
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál mentalevél
  • 1 db citrom leve
  • 8 db saláta levél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bárányhúsos hamburger
  • Bárányhúsos hamburger elkészítése:

    A gerslit (vagy rizst) sós vízben 5 percig főzzük, leöntjük róla a vizet, majd kihűtjük. A kisebb darabokra tépkedett salátaleveleket, a gersli felét, a mentalevelet, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, a citromlevet és az olajat összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A hamburgerekhez a hagymát apróra vágjuk, és az olajban megfuttatjuk. A húst, a maradék gerslit, a paprikát, a köményt, a korianderlevelet, a hagymát és a fenyőmagot összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. 4 darab 1 cm vastag hamburgert formálunk a masszából, majd grillen mindkét oldalulat megpirítjuk. A gerslit tányérokra adagoljuk, és a hamburgerrel tálaljuk.

    Egy finom bárányhúsos hamburger ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2825 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei