Birsalmával töltött vadkacsa

FőoldalHúsos ételFőfogásBirsalmával töltött vadkacsa

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Birsalmával töltött vadkacsa hozzávalói:

  • Birsalmával töltött vadkacsa
  • Birsalmával töltött vadkacsa elkészítése:

    A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A vadkacsát megtisztítjuk és szalonnacsíkokkal gazdagon megtűzdeljük, majd kívül-belül besózzuk. A birsalmákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A vadkacsák hasüregébe rakjuk a birsalmát, és nyílást bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. A vadkacsákat tepsibe rakjuk és forró zsírral leöntjük. Sütés közben zsírjával gyakran locsolgatjuk, hogy a hús ki ne száradjon. Ha kell, alufóliával lefedjük és egy darabig így pároljuk. Feldarabolás előtt a kacsát pihentetjük. Visszamaradt zsírjából pecsenyelevet készítünk.

    Egy finom birsalmával töltött vadkacsa ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3559 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei