Burgonyafánk

FőoldalTésztaételFőfogásBurgonyafánk

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Burgonyafánk hozzávalói:

  • Burgonyafánk
  • Burgonyafánk elkészítése:

    Az élesztőből, 60 g lisztből, 20 g cukorból és a tejből kovászt készítünk.

    A langyos liszthez hozzáadjuk a sót, a kovászt, a szitán áttört, langyos főtt burgonyát, a 3 tojás sárgáját. Jól összedolgozzuk az anyagokat, majd a dagasztás után hozzáadjuk a 3 tojásfehérjébol készült kemény tojáshabot, végül az olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, meghintjük liszttel és langyos helyen 30-40 percig hagyjuk.

    Aztán lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lekvárral töltjük, majd minden töltött fánkot egy másik fánkkal tojásfehérje segítségével összeragasztunk. Langyos helyen utókelesztjük.

    Forró zsiradékban kisütjük úgy, hogy a tészta deszkán levő részét hagyjuk felül, ezt az oldalt lefedve sütjük meg, ám ha megfordítottuk a fánkokat, már nem szabad lefedni.

    Tálaláskor meghintjük porcukorral

    Egy finom burgonyafánk ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2921 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei