Burgonyafánk

FőoldalZöldségesételFőfogásBurgonyafánk

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Burgonyafánk hozzávalói:

  • Burgonyafánk
  • Burgonyafánk elkészítése:

    A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a sót és a tejben felfuttatott élesztőt és a vajat. Az egészet összedolgozzuk és egy órát kelesztjük. Újjnyi vastagságúra sodorjuk és 5-6 cm átmérőjü szaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Papír szalvétára szedjük, hogy az olaj lecsöpögjön róla. Főételként lekvárral tálalhatjuk, de akkor meghintjük porcukorral. Köretként vadashoz, vadételekhez ajánljuk.

    Egy finom burgonyafánk ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2557 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei