Csiperkés sertéstokány

FőoldalFőfogásHúsos ételCsiperkés sertéstokány

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csiperkés sertéstokány hozzávalói:

  • Csiperkés sertéstokány
  • Csiperkés sertéstokány elkészítése:

    Ez az étel a borsos tokány hamis változata. Lényegében ugyanúgy készül csak olcsóbb.

    A hús lehet lapocka vagy comb, de akár karaj is, a lényeg az, hogy színhús legyen. Az elkészítés tehát a következő: A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, és kiszűrjük egy tányérba. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a zsírban, majd beletesszük a húst és megpirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a szalonnát és pár perc alatt készre főzzük.

    Rizságyon vagy sült krumplival, savanyúsággal tálaljuk.

    Egy finom csiperkés sertéstokány ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: erika82

    Teljes név: Török Istvánné

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2546 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei