Csirkemájkrém

FőoldalElőételCsirkemájkrém

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkemájkrém hozzávalói:

  • Csirkemájkrém
  • Csirkemájkrém elkészítése:

    A csirkemájat megtisztítjuk az inas részektől, az esetleg rajta maradt szivektől. Négy deci jeges tejben egy-két óráig áztatjuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Zsírban szeletelt póréhagymát pirítunk, hozzáadjuk az előkészített csirkemájat, őrölt borssal és morzsolt majoránnával megszórjuk. Amikor megpirúlt megszórjuk liszttel, rövid ideig tovább pirítjuk, majd felöntjük a maradék tejjel. Lassú forralással besürítjük, kihütjük és kutterban pépesítjük. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, sóval és konyakkal ízesítjük, majd habosra keverjük. Hideg szánysokhoz, sonkatekercshez, szendvicsekhez használjuk.

    Egy finom csirkemájkrém ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2227 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei