Csokoládéfondue

FőoldalDesszertÉdesCsokoládéfondue

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csokoládéfondue hozzávalói:

  • Csokoládéfondue
  • Csokoládéfondue elkészítése:

    A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük, és egy kevés vízzel, állandóan kevergetve felolvasztjuk (innen származik az elnevezés ui. franciául: fondre=olvasztani). A tejszín és a konyak - ha gyermeknek készítjük, utóbbit elhagyjuk -, hozzáadásával beleöntjük a fondue-edénybe, és a lángját alacsonyra állítva, állandó rotyogás mellett adjuk az asztalra. Ahány gyümölcsünk van, annyi tálkába tesszük őket feldarabolva, ugyanígy a babapiskótát is. Váltakozva fel is tűzhetők a fondue-villákra a gyümölcsök és a piskóta, de ekkor további tejszínhabot adjunk mellé. Télen természetesen befőttből készítjük el.

    Egy finom csokoládéfondue ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2360 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei