Diós csiga kelttésztából

FőoldalDesszertÉdesDiós csiga kelttésztából

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Diós csiga kelttésztából hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • vaj vagy margarin
  • 20 dkg dióból főzött tejes-rumos diótöltelék
  • tojás
  • tej
  • fahéjas cukor
  • Diós csiga kelttésztából
  • Diós csiga kelttésztából elkészítése:

    A vajat olvaszd meg. A tojást habard el egy kis tejjel. A kelttésztát nyújtsd téglalap alakúra, kend meg az olvasztott zsiradékkal, s oszd szét rajta a tejes-rumos diótölteléket.

    Tekered fel a tésztát (mint egy bejglit), majd vágd ujjnyi szeletekre. A csigákat tedd sütőpapírral borított tepsibe, sütőben keleszd még kb. 20 percig, majd 180°C-on süsd meg (úgy, hogy közben időnként a tészta tetejét megkened a tejes tojással.) A végén hintsd meg fahéjas cukorral.

    Egy finom diós csiga kelttésztából ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1773 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei