Dobos torta

FőoldalÉdesDesszertDobos torta

Idő: · Hozzávalók: 8 személyre

Dobos torta hozzávalói:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 dkg vaníliás cukor
  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 9 db tojás
  • Krém
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • Dobos torta
  • Dobos torta elkészítése:

    Piskóta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kétharmad rész cukorral kemény habbá verjük, a maradék egyharmad rész cukorral kihabosítjuk a sárgáját. A fehérjét a sárgájába óvatosan belekeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Olajozott, lisztezett sütőlemezre hat darab vékony kerek lapot kenünk. 180 C°-on ostyaszerűen sütjük. Sütés után alávágunk. Krém készítése: A vajat kihabosítjuk és az olvasztott csokoládét, hozzákeverjük. Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás pudinggal és a vaníliás cukorral összekeverjük, gőz fölött kb. 80 C°-ra melegítjük folytonos keverés mellett. Ezután kihűlésig habbá verjük. Végül a tojáshabot a csokoládés vajhoz könnyedén hozzákeverjük. Az öt lapot összetöltjük a krémmel, a hatodik lapot bevonjuk olvasztott cukorral.

    Egy finom dobos torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2247 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei