Dödölle

FőoldalKöretFőfogásDödölle

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Dödölle hozzávalói:

  • Dödölle
  • Dödölle elkészítése:

    Egy kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük, és a tűzhelyről félrehúzva lassan beleöntünk 1 kg réteslisztet, közben fakanállal állandóan dagasztjuk, míg a krumpli még befogadja a lisztet. Ekkor már olyan kemény a massza, hogy alig lehet dagasztani.

    A vöröshagymát apró kockákra vágunk, zsírban megpirítjuk. Egy kis sót szórunk rá, hogy ne égjen oda. Pirítsuk a hagymát üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom.

    Ha kész a hagyma, zsírba mártott evőkanalállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből. A gombócokat görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Az egyforma, pingponglabdányi galuskákat kizsírozott tepsiben egymás mellé fektetjük, a maradék hagymát rászedjük, és pirosra sütjük. Frissen, forrón tállaljuk, ízlés szerint sózva, tejfölözve.

    Egy finom dödölle ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2241 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei