Ecetes cékla

FőoldalSavanyúságFőfogásEcetes cékla

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ecetes cékla hozzávalói:

  • Ecetes cékla
  • Ecetes cékla elkészítése:

    Sérüléstől, foltoktól mentes tiszta céklát használjunk, amelynek húsa egyenletesen sötétpiros.

    A céklát megfőzzük, meghámozzuk, hideg vízzel jól leöblítjük, majd kézzel káposztagyalun szeletekre vágjuk.

    Ízesítésül minden 5 literes üvegbe közérakunk 6-8, előre elkészített, meghámozott tormaszeletet és 0,5 dkg köménymagot.

    A berakott, fűszerezett céklát a következő lével úgy öntjük fel, hogy az a szeleteket jól ellepje: literenként 7 dl vízben 3 dkg sót, 4 dkg cukrot, 1,3 g szalicilsavat vagy nátrium-benzoátot jól feloldunk, majd 3 dl ecetet öntünk a keverékhez.

    Celofánnal lekötjük. Tanácsos tenyerünkkel kissé lenyomni, hogy az erjedés közben keletkező gázok ne tehessék túlságosan feszessé a celofánt, s ne szakadhasson ki. (Ez a mennyiség egy 5 literes üveghez elegendő.)

    Egy finom ecetes cékla ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 10053 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei