Eszterházy torta

FőoldalDesszertÉdesEszterházy torta

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 12 személyre

Eszterházy torta hozzávalói:

  • Eszterházy torta
  • Eszterházy torta

Eszterházy torta elkészítése:

A tejet feltettem lábasban forrni, amiből egy picit elvettem, hogy csomómentesen ki tudjam kavarni a cukros pudingport. Amikor forrt a tej,habverővel szépen kevergettem, miközben hozzáadagoltam a pudingot.


Sűrűn kevergetve hűtöttem ki. 100 g-ot diót belekevertem a pudingba, a rumaromával együtt.
A tejszínt kemény habbá vertem, és óvatosan a krémbe forgattam.
Ezzel töltöttem meg a tortát, Maradt az oldalára is. Szépen azt is elkentem. A tetejére nem!!!!!!!!

( forrás : Anyatigris tortái )

Az oldalát meghintettem darált dióval.

A tetejére elkészítjül a bevonatot. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,bevonjük vele a torta tetejét. Az étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, spírál alakot csorgatunk vele, és fokpiszkálóval csíkokat húzunk bele. Egy éjszakára a hütőbe hagyjuk tálalás előtt a széleire nyomunk tejszinhab rózsákat

Egy finom eszterházy torta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

További szakácskönyvek:

Szerző: szalokinevarkonyi.rita

Teljes név: Szalókiné Várkonyi Rita

0 Szakácskönyv megtekintése

Publikálva: | Megtekintve: 2963 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Forrás: Anyatigris tortái

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei