Fahéjas, körtés rizspuding

FőoldalElőételFőfogásEgytálételFahéjas, körtés rizspuding

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fahéjas, körtés rizspuding hozzávalói:

  • Fahéjas, körtés rizspuding
  • Fahéjas, körtés rizspuding elkészítése:

    A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a rizst, pici sót, a cukor felét és puhára főzzük.
    A tojások sárgáját habosítsuk fel a maradék cukorral és fokozatosan keverjük a rizshez. Ha egyszer újra felforrt vegyük le a tűzről és szorosan fedjük le, így hagyjuk kihűlni. Fontos a szoros lezárás, hogy a rizs ne száradjon ki. Ha nem vagyunk biztosak a fedőnkben, használjunk alufóliát.
    A körtéket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Serpenyőben forrósítsuk fel a mézet és pároljuk meg rajta a körtéket. Ízesítsük fahéjjal, és ha kihűlt a rizspudinggal rétegezve tálaljuk. Hűtőben kifagyasztva csodálatos nyári desszert.

    Egy finom fahéjas, körtés rizspuding ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: erika82

    Teljes név: Török Istvánné

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2378 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei