Fehérmártás

FőoldalMártás, sodóFőfogásFehérmártás

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fehérmártás hozzávalói:

  • Fehérmártás
  • Fehérmártás elkészítése:

    Megmelegítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyorsan addig keverjük, amíg meg nem sűrűsödik. A tűzről levéve beletesszük a maradék 3 dkg vajat és a citromlevet vagy az ecetet. Felhasználható: spárga-, karfiol-halételek és húsok mellé.

    Egy finom fehérmártás ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1625 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei