Fonott kalács

FőoldalElőételFonott kalács

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fonott kalács hozzávalói:

  • Fonott kalács
  • Fonott kalács elkészítése:

    Az élesztőt morzsold el 2 dl tejben. A vajat olvaszd fel, hogy langyos legyen. Az átszitált lisztet dolgozd össze a cukorral, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojás felével. Ha a tésztát már simára gyúrtad, keverd hozzá a mazsolát is. Lefedve tedd 70 °C -os sütőbe, s ott keleszd (20-40 percig), amíg duplájára nem nő. Ekkor vedd ki, oszd három részre, mindegyikből formálj egy hurkát, s azokat letakarva pihentesd (szobahőmérsékleten) 10-15 percig. Végül - mint egy copfot - fond össze a három tésztacsíkot. A kalácsot tedd 60 °C -os sütőbe (takard le), s várd, hogy megint a duplájára nőjön, ekkor (vedd le a takarást) növeld a hőmérsékletet 150-180 °C-ra. Ha már negyed órája sül, akkor kend meg a maradék tojás és a maradék tej keverékével. A kb. 40-50 perces sütési idő alatt, ezt a fényezést még kétszer-háromszor ismételd meg.

    Fonott kalács tippek:

    Egy maréknyi beáztatott mazsola csodákra képes. Ha a fele tésztába kakaóport keversz és úgy fonod össze, akkor márványos kalácsot süthetünk.

    Egy finom fonott kalács ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1982 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei