Foszlós dióskalács

FőoldalDesszertÉdesFoszlós dióskalács

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Foszlós dióskalács hozzávalói:

  • 50 dkg foszlós kalácstészta (50 dkg lisztből, mazsola nélkül)
  • 25 dkg dióból főzött rumos diótöltelék
  • tej
  • tojás
  • Foszlós dióskalács
  • Foszlós dióskalács elkészítése:

    A kalácstésztát nyújtsd ki kb. fél centi vastagra, kend rá a diós tölteléket, s tekerd fel szorosan, mint a bejglit. (Egy hosszú és viszonylag vékony tekercset kell kapnod.) A tésztát vágd három egyenlő hosszúságú részre, s azokat fond össze, ahogy a kalácsot szokás. A tésztát helyezd egy kilisztezett formába és keleszd meg. Végül tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, s - időnként tej és tojás keverékével kenegetve - süsd pirosbarnára.

    Foszlós dióskalács tippek:

    A képen gyömbéres csokimártással: darabka reszelt gyömbért->csokimártásba keverünk

    Egy finom foszlós dióskalács ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Guitarmaker

    Teljes név: Benkő Gábor

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 2112 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei