Frikadella (dán fasírozott)

FőoldalHúsos ételFőfogásFrikadella (dán fasírozott)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Frikadella (dán fasírozott) hozzávalói:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 dl liszt
  • 2-3 dl tej vagy víz
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 2 fej vágott vöröshagyma
  • zsír
  • Frikadella (dán fasírozott)
  • Frikadella (dán fasírozott) elkészítése:

    A húst keverjük össze a sóval, borssal, tojással és hagymával. A folyadékot apránként adjuk hozzá. Keverjük bele a lisztet. Pihentessük a húst kb. 10 percig hűtőben. Ha túl keménynek találnánk, adjunk hozzá még folyadékot. Tegyünk a serpenyőbe kb. 2,5 dkg zsiradékot és forrósítsuk fel, vegyük le a tűzről és merítsünk bele egy evőkanalat. Ezzel a kanállal formázzuk egy-egy kicsit hosszúkás fasírozottat. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre miután beletettük a húsokat, és nagy lángon süssük kb. 1 percig. Pároljuk tovább egyenletes tűzön még kb. 5 percig. Majd fordítsuk meg és süssük át a másik oldalukat is. (Hagyományos dán burgonyasalátával tálaljuk.)

    Egy finom frikadella (dán fasírozott) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 5119 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei