Füstöltcsülök-kocsonya

FőoldalElőételFüstöltcsülök-kocsonya

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Füstöltcsülök-kocsonya hozzávalói:

  • Füstöltcsülök-kocsonya
  • Füstöltcsülök-kocsonya elkészítése:

    A csülökkocsonyához a húst megmossuk, és 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Megfűszerezzük, ízesítjük, majd a kétféle hagymát (a vöröshagymát héjastól) meg a vegyes zöldséget is hozzáadjuk. Kis lángon kb. 1 ,5 óra alatt puhára főzzük, majd óvatosan kiemeljük, kicsontozzuk. Levében a brokkolit meg a 2 tojást megfőzzük. Ezután 8 decit kimerünk belőle. A zselatint állandó kevergetés mellett beleszórjuk, kis lángon 2-3 percig forraljuk. A tojásfehérjét félig habbá verjük, közben a paradicsompürét is beleforgatjuk. A főzőlébe öntjük, és gyöngyöző forralással 8- 10 percig főzzük. A tűzhelyről lehúzva 10 percig pihentetjük, majd tiszta konyharuhán átszűrjük, és kissé hűlni hagyjuk. A csülökhúst kis kockákra vágjuk, 4 mélytányérban elosztjuk, és a brokkolirózsával meg a főtt tojással díszítjük. Először annyi kocsonyalevet merünk rá, amennyi a húst félig ellepi, s dermedni hagyjuk (ha egyszerre öntjük föl, a húsdarabkák a díszítéssel együtt "elúsznak" a helyükről). A maradék levet rámerjük, és megvárjuk, hogy megkocsonyásodjon. Ecetes tormával kínáljuk.

    Egy finom füstöltcsülök-kocsonya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2140 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei