Fűszeres kashmíri burgonya (Aloo Dum)

FőoldalFőfogásEgytálételFűszeres kashmíri burgonya (Aloo Dum)

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fűszeres kashmíri burgonya (Aloo Dum) hozzávalói:

  • Fűszeres kashmíri burgonya (Aloo Dum)
  • Fűszeres kashmíri burgonya (Aloo Dum) elkészítése:

    1. A burgonyaszemeket alaposan megmosom és héjában annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi. Ha megfőtt, leöntöm a vizet és hűlni hagyom. Később, ha már vastag a héja, meg kell utólag hámozni. Ha nagyok a szemek, karikára vágom. 2. Egy kisebb serpenyőbe teszem a kesudiót és a kókuszt és kissé megpirítom. Kiveszem, félreteszem. A gyömbért felvágom és a darabolt fokhagymával együtt megpirítom, közben hozzáadom a masala többi hozzávalóit is. Addig kevergetem, amíg illatoznak. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Ha kész, ezeket is félreteszem egy tálba. 3. Egy kevés mogyoróolajban megpirítom a felvágott hagymát és ráteszem a paradicsomot. Néhány percig rotyogtatom, majd félrehúzom. 4. Ha mindez kész, a fűszeres krémhez öntök egy kevés vizet, sózom és aprítóban vagy botmixerrel pürésítem. Félfolyós paszta legyen belőle. 5. Egy wokban felforrósítom a földimogyoróolajat és beleteszem a mustármagot, a római köményt és a currylevelet. Hagyom kipattogni, akkor beleteszem a masalapasztát és a kurkumát és kevés vízzel felhígítom. Ha szükséges, sózom. Most beleteszem a burgonyaszemeket és jó 15 percig párolom, közben ha kell, mehet bele egy kevés víz is. 6. Tálaláskor vágott koriandert szórok a tetejére.

    Egy finom fűszeres kashmíri burgonya (aloo dum) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    További szakácskönyvek:

    Szerző: Freya

    Teljes név: Topor Erika

    0 Szakácskönyv megtekintése

    Publikálva: | Megtekintve: 1874 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei