Fűszernövények frissen tartása

Veled is megesett már, hogy a frissen vásárolt metélőpetrezselyem teljesen lekókadt már aznap estére? Itt a praktikus megoldás a vágott fűszernövények frissen tartására!

Publikálva: 2012/04/03 · Szerző: Topor Erika

A vágott fűszernövények hamar elvesztik szépségüket, ha nem kerülnek gyorsan hűtőbe és párásabb környezetbe. Mivel ők is növények, még vágottan is szükségük van nedvességre. Egy egyszerű praktikával hosszú időre megőrizheted a vágott fűszernövényeid frissességét. Kipróbált "recept", ezért csak ajánlani tudom. Bármilyen fűszernövényre kiválóan működik és nem kell hozzá nagy tudomány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legcélszerűbb, ha zárható nejlonzacskót választasz, de megfelel hozzá a legegyszerűbb szendvicses zacskó, vagy mirelit zacskó is. A tiszta nejlonzacskóba tegyél egy bevizezett papírréteget (konyhai papírtörlőből, papírzsebkendőből...). Majd egy másik ilyen vizes papírrétegbe óvatosan csavard be a vágott zöldeket. Tehetsz bele petrezselymet, kakukkfüvet, oregánót, zellerlevelet, bármit, amit csak megkívánsz friss salátákhoz, tálaláshoz díszítésként. A papírba tekert zöld leveleket, hajtásokat tedd a zacskóba és jól zárd le. A levegőt nem kell kiszívni belőle.

A lezárt zacskót, benne a rengeteg friss fűszerrel tedd a hűtőszekrénybe oylan helyre, ahol nem tud megfagyni. Legcélszerűbb a zöldségesládába helyezni, így mindig kéznél lesz, amikor szükséged van rá.

 

Figyeld meg egy hét múlva is tökéletesen friss marad a piacon vásárolt petrezselyem, zsálya, levendula, oregánó, kakukkfű, zellerlevél, stb.

Ha elfogy a zacskóból a fűszernövény, akkor a papírt is érdemes kicserélni, a nejlont kimosni - amennyiben többször használatos.

TIPP: A különböző fűszernövényeket érdemes külön nejlonzsákba tárolni, így nem veszik át egymás illatát, aromáját!

Hozzászólás:

Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei