Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával

FőoldalLevesGombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával hozzávalói:

  • Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával
  • Gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával elkészítése:

    A pirított sajtos kenyérkockához: 2 szelet pirított korpakenyér, 20 dkg vaj, 3 dkg parmezán.

    A gombát, amit barna vargányának is hívnak, megtisztítjuk, rövid ideig folyó víz alatt mossuk, majd kis darabokra vágjuk. A gyöngyhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vajat egy edényben felhevítjük, a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk. A gombát hozzáadva addig pároljuk, míg a leve elfőtt. A darált tönkölybúzát rászórjuk, és enyhén megpirítjuk. A zöldséglevest ráöntjük, megkeverjük, és 6-8 percig főzzük. Sóval, szerecsendióval és citromlével ízesítjük, majd a tejszínt belekeverjük. A turbolyát és a vérfűlevélkéket megmossuk, megszárítjuk, és finomra felaprítjuk. A pirított kenyérkockához a szárazon előpirított kenyérszeleteket kis kockákra vágjuk, és a felforrósított vajban aranybarnára sütjük, a tűzhelyről lehúzva a sajtot azonnal hozzákeverjük. A levest tányérokra tálaljuk és a felaprított zöldséget, valamint a pirított sajtos kenyérkockákat rászórjuk.

    Egy finom gombakrémleves pirított sajtos kenyérkockával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2455 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei