Gombás rizs

FőoldalKöretFőfogásGombás rizs

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gombás rizs hozzávalói:

  • Gombás rizs
  • Gombás rizs elkészítése:

    A rizst pároljuk meg. A megtisztított gombát vágjuk 2-3 milliméteres szeletekre, s vajon kevés apróra vágott vöröshagymával, majd pedig - ha a leve már majdnem elpárolgott - sok finomra metélt petrezselyemmel pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, és amikor megpuhult, keverjük a forró párolt rizshez. A tetejére morzsoljunk még egy kevés vajat. Ha maradék párolt rizst használunk, akkor a fellazított hideg rizshez keverjük a pirított gombát, több vajat morzsolunk a tetejére (esetleg még egy kis vizet vagy csontlevest is öntünk alá) és fedő alatt, sütőben melegítjük össze.

    Egy finom gombás rizs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3773 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei