Görög saláta

FőoldalZöldségesételFőfogásGörög saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Görög saláta hozzávalói:

  • só (a mártáshoz)
  • csipetnyi szárított majoranna (a mártáshoz)
  • bors (a mártáshoz)
  • 2 evőkanál citromlé (a mártáshoz)
  • 6 evőkanál olivaolaj (a mártáshoz)
  • 25 dkg juhsajt (feta)
  • 16 db szardella
  • 10 dkg imagozott olajbogyó
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db kígyóuborka
  • 1 db paradicsom
  • Görög saláta
  • Görög saláta elkészítése:

    A héjatlanított paradicsomot négybe vágjuk, az uborkát felszeleteljük, a meghámozott hagymát karikára, a juhsajtot kockára vágjuk. Minden hozzávalót tálba teszünk, és két részre osztunk. A mártáshoz elkeverjük az olajat, a citromlét ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával. Ráöntjük a salátára, jól elvegyítjük, fél órára behűtjük, utána tálaljuk

    Egy finom görög saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1790 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei