Gratin Savoyard (savoyardi csőben sült burgonya)

FőoldalKöretFőfogásGratin Savoyard (savoyardi csőben sült burgonya)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gratin Savoyard (savoyardi csőben sült burgonya) hozzávalói:

  • Gratin Savoyard (savoyardi csőben sült burgonya)
  • Gratin Savoyard (savoyardi csőben sült burgonya) elkészítése:

    A meghámozott nyers burgonyát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, s egy tűzálló tálba - tetőcserépszerűen - lerakjuk. Annyi tejet öntünk rá, hogy az ellepje, majd megszórjuk bőven gruyere sajttal, s sütőben, 150 °C-on másfél óra alatt pirosra sütjük. (A burgonyát legfeljebb kétujjnyi vastagon szabad lerakni, különben a sütési idő megnő.)

    Egy finom gratin savoyard (savoyardi csőben sült burgonya) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 5816 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:




    Guitarmaker (2014/03/12):
    Én receptem!

    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei